Sağlık Bakanı TTB Merkez Konseyi Başkan ve 2. Başkanına dava açtı

Haber Giriş : 01 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Akdağ, Başbakan'a hakaret ettikleri için, TTB Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek ile 2. Başkanı Metin Bakkalcı için ceza ve manevi tazminat davası açtı.

Başbakan Erdoğan'a, "Algılama sorunu var" dedikleri için Sayek ve Bakkalcı aleyhine açılan ceza davası 14 ve 27 Mayıs tarihlerinde görülen iki duruşmanın ardından 30 Haziran tarihine ertelendi. Manevi tazminat davası ise 15 Haziran'da görülecek. İHA muhabirinin TTB'den aldığı bilgiye göre, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Füsun Sayek ile TTB 2. Başkanı Dr. Metin Bakkalcı hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından açılan davaya başlandı.

Davanın 14 Mayıs 2004 Cuma günü Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen ilk duruşmasında, Sayek ve Bakkalcı, davaya konu olan ifadelerin davayı açan Bakan Akdağ'la bir ilgisinin olmadığını, sözlerin Başbakan Erdoğan'a söylendiğini savundular. TTB Merkez Konseyi üyeleri ve tabip odası başkanlarından oluşan kalabalık bir grubun izlediği duruşmada, Sayek savunmasını yazılı olarak iletirken, Bakkalcı da sözlü savunmasını yaptı. Sayek ve Bakkalcı, 5 Kasım 2003 tarihinde gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin ardından düzenledikleri basın toplantısında, "Bunlar marjinaldir", "Bunlar hastaneden muayenehanelerine hasta gönderen doktorlardır" diyen Başbakan Erdoğan'ı eleştirmiş, "Başbakan'ın algılama sorunu var" ifadesini kullanmışlardı

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber